OMA STERK // ONLINEMARKETINGADVIES

Impressie Studiedag Scholingsboulevard Enschede: Workshop Facebook

17 oktober 2012 Veel docenten hebben 'wel eens wat geprobeerd' met Facebook, maar weten niet zo goed wat ze er verder mee moeten of kunnen. Op de studiedag volgen zij een workshop.

Beginnen met Facebook, maar dan met een deskundige begeleider die op de hoogte is van zowel de praktische stappen, als de gevolgen van de vele keuzes die er te maken zijn. Er is aandacht voor veiligheid, privacy, meldingen en vragen als "Wat betekent deze stap?" "Moet ik dit invullen?" "Waarom wel, waarom niet?" "Wat gebeurt er als ik dit bericht stuur?"

Zodra de eerste docenten hun account voor elkaar hebben, ontstaat er ook al snel gezelligheid. Want wat is het leuk om de collega naast je ook op Facebook tegen te komen! En door de setting worden docenten echt leerlingen, inclusief meligheid en berichtjes naar elkaar sturen. Toch is dat meer dan alleen leuk. Zoals een cursist opmerkte: "Doordat je samen achter de computers zit, kun je direct zien wat een ander ziet als je iets verstuurt." Met de vele keuzes en mogelijkheden in Facebook is dat geen overbodige luxe.
Deze impressie is geschreven door Simone Oskam. Zij is communicatieadviseur, profielschrijver en onderzoeker.

Simone Oskam